Консерви

07.06.2012

От края на 19 – ти век хората започват да използват консервирани храни, и това продължава и до днес по цял свят. Особено при икономически кризи или природни бедствия потреблението на консерви се увеличава. Консерви се използват от туристи, шофьори, и кой ли не.

Консумацията на консерви е изключително лесна и приятна: просто отваряш, ядеш и хвърляш опаковката. какво обаче се случва след това?

Дори и да не изхвърлите произволно в природата празната консервена кутия (както често се случва) , трупащите се по сметищата опаковки стават повече и повече, ръждясват и тровят почвата и подпочвените води.

Всяка рециклирана консервена кутия предпазва природата двойно: като не се разлага в околната среда, и като пести процеса на създаването на материал за нова. Фирма “Феникс Инверс” ООД призовава за разделно изхвърляне на консервни кутии и за рециклирането им, като дава най – добри цени за изкупуване на всякакъв вид скрап.

Рециклиране на стари авточасти

18.04.2012

Привет от “Феникс Инверс” ООД

В течение на експлоатацията на всеки един автомобил неминуемо части от него стават неизползваеми и трябва да се подменят. Най – бързо се изхабяват автомобилните гуми, окачването и акумулаторните батерии, но също и редица други елементи от ходовата и двигателната част.

Всички тези елементи стават неизползваеми в един момент, но в същото време съдържат ценни суровини: желязо, мед, олово, алуминий, каучук и др. От друга страна, произволното им изхвърляне може да нанесе тежки екологични щети. Ежегодно в света милиони тонове авточасти биват подменяни. Финансовият и екологичният фактор правят рециклирането на старите авточасти задължителен процес. Нашата фирма за рециклиране “Феникс Инверс” ООД предлага добри условия за изкупуване на стари автомобилни части от автосервизи и частни лица.

Чугунени радиатори и вани

07.03.2012

Привет от “Феникс Инверс” ООД.

В много домове все – още се използват за отопление старите чугунени радиатори, които някога са вършели много добра работа. В сегашните условия обаче има много по – успешни алуминиеви предложения, които пестят разходи и отопляват по – добре. Много хора се въздържат от инвестиция в нов модерен радиатор, без да съобразяват че старият им чугунен радиатор може да донесе доста пари ако бъде предаден за скрап.

Един чугунен радиатор може да тежи до 300 килограма, което значи нелоши приходи.
Подобно е положението и със старите чугунени вани – те също могат да донесат известни средства, които ще помогнат за закупуването на нова модерна вана. Нашата фирма за изкупуване и преработка на скрап “Феникс Инверс” ООД предлага най – добри цени за изкупуване на стари чугунени радиатори, вани и прочее.