Мед

Така любимият на някои наши сънародници метал е един от най – старите известни на човечеството добивани материали, и една от основните предпоставки за еволюцията на хората. Най – старите свидетелства за добив на Мед датират отпреди 10 000 години.
В наши дни медта има огромно приложение – в електропреносната и електроразпределителната мрежа, електроника, направа на монети и прочее, практически във всички сфери на индустрията. Разпространението на този материал в земната кора е ограничено, а добивът му от руда е трудоемък и скъп, затова цената му е сравнително висока и е изключително ценен за рециклиране. Мед има в стари електродвигатели, телевизори (особено руски), в сплави от които се правят прибори за хранене и какво ли още не. Има и в статуи и електророводи, и това за съжаление е добре известно на група наши сънародници.
“Феникс Инверс” ООД изкупува медни отпадъци и сплави на добри цени при стриктен контрол на произхода, какъвто трябва да се въведе и при всички останали изкупвачи на скрап, за да се преустановят кражбите на проводници, статуи, части от локомотиви и прочее.

сподели бутон

Етикети: , ,

Вашият коментар