Рециклиране на пластмасови отпадъци

Привет отново от “Феникс Инверс” ООД.

Пластмасата заема все по – голям дял в индустрията и бита ни. Постоянното развитие на технологиите за производство позволяват създаването на все по – качествени материали от пластмаса, и така този материал замества редица други във всички възможни производства. Пластмасите притежават ниска плътност, здравина, добри електроизолиращи свойства, водоустойчивост, голяма химическа устойчивост, корозионна устойчивост, а в някои случаи добра термоустойчивост. Широкото им приложение обаче води и до проблема с пластмасовите отпадъци, където се появяват и лошите страни на този материал. Ето къде са неприятните страни на пластмасата:

- Не е биоразградима. Не става за храна и не се разгражда напълно.
- Разпилява се. Често не се хвърля в кошове за смет, а дори и като се хвърли вятъра може да отнесе продуктите от пластмаса, например найлонови торбички. Съответно може да задръсти каналите.
- Убива дивия свят. Морски костенурки, бозайници, птици и крави поглъщат пластмасата, мислейки че е храна. Стомахът им се запълва с пластмаса и умират.
- Задушава океаните. Остатъците от пластмаса са разпространени по бреговете и в океана.

Затова рециклирането на пластмасовите отпадъци е изключително важно от екологична гледна точка. Нашата фирма изкупува пластмасови отпадъци. Те се преработват чрез технологична линия до регранулат.

споделяне в социални мрежи

Етикети: , ,

Вашият коментар